blog - 04/04/2022

VolAARDig, een warme uitnodiging

Mijn hart is gevuld met liefde en verwondering voor het mensenkind en het leven. En ik wil het zo graag met jullie delen. Jullie zullen misschien raar opkijken, maar aan een blog beginnen vind ik even spannend als een nieuw project opstarten :)

VolAARDig is iets dat ik in de wereld wil brengen. Het is geen weloverwogen bewuste beslissing dat ik maak, ik wordt er van-zelf naartoe geleid. De voorbije 2 maanden heb ik vol bezieling en vertrouwen VolAARDig vormgegeven. Al wil ik dit ook en vooral in een flow laten komen en laten zijn. Voor mij en ook voor u.

VolAARDig is er voor kinderen, jongeren en eenieder die … - er even tussenuit wil, weg van alle moetjes en prestaties. - rust wil naast het teveel, te lang, te druk, te hard, te snel. - wil leven op het ritme van de wind en van de zon. - dicht contact wil met de natuur en de eigen natuur. - een aanloop wil nemen naar een volgende stap in het leven. - verliefd is op het leven en dit ten volle wil beleven. - vaardigheden en talenten wil botvieren in een zelfgecreëerde leerrijke sfeer. - anderen wil ontmoeten in een gezellig, ongedwongen samenzijn.

Welkom bij VolAARDig!

Liefste groet, Kathleen

> VolAARDig <
Ieder voor vol aanzien, volwaardig.
Geheel in onzen aard, onze ziel, onze kern zijn.
Aardig omgaand met onszelf, elkaar en de natuur.


blog - 05/04/2022
					

VolAARDig, jong en oud ont-moeten

VolAARDig voor kinderen en jongeren

Een kind komt op de wereld met een geur en een blik, onmeetbaar en onnoembaar. In de ogen van een pasgeborene zie je de bron van het leven. In een dreumes de groeikracht van zijn lichaam en hele zijn. Een peuter laat zijn zelfbewuste en eigen-wijze houding zien. En de spontane weetgrage kleuter raakt het eigen speelse kind in ons. Het lagere schoolkind zoekt verbinding met de wereld om zich heen, zodat de tiener al proevend zijn eigen binnenwereld kan vormen passend bij zijn stuk in het grote geheel.

Onze kinderen zijn hier en nu, in deze tijd geboren. En zij willen dit leven leven. Zij willen worden wie ze zijn. De wereld zit in hen. Bij dat ‘willen’ hoort ook een innerlijke vrijheid. De vrijheid om het geschenk dat ze zelf zijn mee te nemen in de wereld. De vrijheid om een innerlijke ruimte te creëren die hen dicht bij zichzelf brengt. Dat vraagt moed en vertrouwen, zowel van de kinderen als van ons.

Eenieder volWaardig
Ik wil een plek aanreiken om elkaar te ontmoeten in die wijze blik. Jong en oud tesamen. In die verscheidenheid die er ook is in de natuur. Wij, ouders en opvoeders, willen kinderen zoveel leren maar wij kunnen ook van hen veel leren. Op zielsniveau zijn kinderen even oud en wijs, zijn we volwaardig en gelijk. Wij kunnen onze wijsheid en eigenheid voor-leven en delen met elkaar. Wij zijn elkaars spirituele, innerlijke gids. En daarnaast zijn we beiden gewoon mens.

We zijn allemaal medegenoten, scheppers, denkers en doeners van het leven. Zo ook van VolAARDig. Het is ons project, we doen het samen. Het zal niet alleen iets van het hoofd zijn, maar ook iets van het hart. En de handen en de voeten. In verbondenheid met onszelf, elkaar en Moeder Aarde. Dienend, diep wetend, licht, mild en verrijkend.

Wees welgekome!

Warme groet, Kathleen

> VolAARDig <
Ieder voor vol aanzien, volwaardig.
Geheel in onzen aard, onze ziel, onze kern zijn.
Aardig omgaand met onszelf, elkaar en de natuur.

 


blog - 31/08/2022

VolAARDig, in onze hartenergie

Tijdens het geweldige klei-kampje in juli werd er gretig gevraagd om in de Samentuin te mogen gaan spelen. Het paste niet dat moment maar beloofde daar eens een hele dag door te brengen met hen. En dat gingen we dan ook doen. Naast speelplezier op trampoline en glijbaan voegde ik er graag (vrijblijvend) een muzisch vleugje aan toe. Verhalen met muziek, poppenkast, verkleden, zingen en dansen, ... Want dat is meer mijn ding:-)

En dat is zo belangrijk!
Doen waar je hart blij van wordt!
Voelen wat klopt voor jou.
De verbinding aangaan met onze natuur
En de natuur.
En je thuis voelen hier op Aarde.

Op VolAARDige dagen voel ik dit en merk ik het ook bij de kinderen. Een hartgedragen eenheid binnen onszelf, binnen de groep en met de natuur. Als een uitnodiging om te mogen ontvangen.

Dankbaar heet ik jullie welkom bij VolAARDig!
VANAF 9/9 WEER ELKE VRIJDAGSE SCHOOLDAG!

Hartegroet, Kathleen> VolAARDig <
Ieder voor vol aanzien, volwaardig.
Geheel in onzen aard, onze ziel, onze kern zijn.
Aardig omgaand met onszelf, elkaar en de natuur.